Kati Peltola: Koskelan terveysaseman siirto on tuhlausta

toukokuu 25, 2011 | Kategoria: Mielipidekirjoitus, Palveluverkko, Terveys

Vanhankaupungin peruspiirin asukkaiden vuosikausia käymä taistelu terveysaseman säilyttämisestä Koskelassa hävittiin Helsingin terveyslautakunnassa äänin 6 (porvarit) – 3 (vasemmisto). Terveysaseman valintaoikeus osoittautui aprillipilaksi, vaikka sitä tarjoava laki tulikin voimaan vappuna eikä aprillipäivänä. Vihreät päättivät kuunnella terveyskeskuksen toimitusjohtajaa terveysaseman käyttäjien ja alueen asukkaiden sijasta.

Kokoomus kertoo jatkuvasti, että terveyspalveluissa on saatava lisää valinnan mahdollisuuksia. Porvarit rakentavat valintaa kuitenkin vain maksukykyisiä varten. Jotta väki suostuu valitsemaan yksityiset palvelut ja maksamaan enemmän, kunnan palveluissa pitää olla jonoa. Kun maksukykyiset ohittavat jonot rahalla, loppu kansasta jää jonottamaan. Tästä kärsivät eniten monisairaat ja kiireellisen avun tarvitsijat. Palvelusetelit eivät ole ratkaisu, koska jono on välttämätön, jotta yhä useampi suostuu valitsemaan kalliimmat yksityiset palvelut.

Koskelan terveysaseman siirtäminen Oulunkylään tulee kalliimmaksi kuin nykyinen tilanne. Oulunkylästä kun pitää ensin siirtää psykiatrian yksikkö Malmille. Siellä on tarjolla vain ulkopuolisen vuokranantajan tila. Koskelan nykyinen tila jää tyhjilleen. Kaupungin tilakeskus perii sen kustannukset muiden kaupungin toimitilojen vuokrissa.

Kati Peltola, kaupunginvaltuutettu, vasemmisto

Haku

Vasemmistoliitto