Riina Simonen: Pihlajan-Viikin Vasemmiston mielestä lähiöissä on voitava kokoontua

marraskuu 9, 2011 | Kategoria: Järjestö, Kannanotot

Pihlajan-Viikin Vasemmisto teki syyskokouksessaan seuraavan kannanoton lähiöiden äänen kuulumisesta kaupungin päätöksenteossa.

Lähiöissä on voitava kokoontua

Lähiöiden asukkaiden ääni ei kylliksi kuulu päätöksenteossa. Lähiöissä asuvia pitäisi kannustaa osallistumaan poliittiseen toimintaan, jotta he saisivat ajettua itselleen ja omalle alueelleen tärkeitä asioita.

Kaupungin tulisi tarjota lähiöissä kokous- ja tapahtumatiloja. Esimerkiksi Pihlajamäestä puuttuu paikka, jossa kokoontua ja jonne kutsua ihmisiä tapaamaan kuntapäättäjiä tai kansanedustajia. Pihlajamäen lähiöaseman käyttöä on nyt rajoitettu 17,30 euron tuntitaksalla ja lisäksi poliittisten järjestöjen pitäisi erikseen anoa oikeuttaa käyttää lähiöasemaa. Lähiöaseman ei pitäisi olla paikkana sellainen, jossa järjestetään vain täysin epäpoliittista, tiettyjen instanssien hyväksymää toimintaa, kuten askartelua ja tietokonekoneen käytön opastusta.

Pienillä paikallisosastoilla ei ole varaa maksaa kalliita tilavuokria, mutta juuri näiden pienten osastojen toimintaan osallistumisen kynnys on matalalla, jos kokoukseenkaan ei tarvitse lähteä omaa kotilähiötä kauemmas. Lähiöissä on voitava politikoida!

Riina Simonen
puheenjohtaja
Pihlajan-Viikin Vasemmisto ry

Haku

Vasemmistoliitto