Pääkaupunkiseudun vasemmisto: Metropolialueen kuntauudistus toteutettava omana ratkaisunaan

helmikuu 15, 2012 | Kategoria: Kannanotot, Yleinen

Vasemmistoliitto - rikkautta jolla on arvoaPääkaupunkiseudun muodostama metropolialue on jo suuren väestömääränsä perusteella muusta Suomesta poikkeava alue. Tämän vuoksi alueen kuntauudistus on toteutettava omana ratkaisunaan, kuten hallitusohjelmassakin todetaan

Pääkaupunkiseudun yhteistyö on viime vuosina ollut tiivistä, mutta sen pääosassa ovat olleet virkamiehet. Nyt olisi edettävä demokratian vahvistamiseen. Entistä kansanvaltaisempaa yhteistyötä tarvitaan alueen erityimiskehityksen torjumiseksi, missä korostuvat maankäyttö, asuntopolitiikka, liikenneratkaisut ja ympäristönsuojelu. Demokratian vahvistaminen edellyttää sitä, että alueen asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia lisätään niin alueen kaupunkien keskinäisessä yhteistyössä kuin myös asuinalueilla asukas- ja lähidemokraattisilla ratkaisuilla.


Pääkaupunkiseudun valtuutettujen yhteistyökokous 14.2.2012
Kari Uotila, Espoon vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja, p. 050 512 3031
Pekka Saarnio, Helsingin vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja, p. 040 743 1622
Kati Tyystjärvi, Vantaan vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja, p. 050 570 1566

Haku

Vasemmistoliitto