Helsingin Vasemmisto: Lenininpuisto on säilytettävä kaupunkilaisten virkistyskäytössä

huhtikuu 1, 2012 | Kategoria: Kannanotot, Kaupunkisuunnittelu, Ympäristö

Vasemmistoliitto - rikkautta jolla on arvoaLasten Päivän Säätiö haluaa puhkaista Kulttuuritalon vierestä puiston läpi uuden kulkureitin Linnanmäelle. Suunnitelmiin kuuluu kaksikaistainen ajoreitti noin sata metriä puiston reunaa pitkin sekä kävelyväylä. Ajoväylää pitkin kulkisi kesäviikonloppuisin jopa 4000-5000 autoa päivässä vesilinnaan rakennettavaan pysäköintitaloon tai sieltä ulos.

Helsingin Vasemmistoliitto vastustaa hanketta. Kantakaupungin asukkaille tärkeän puiston tuhoamista ei voi perustella Linnanmäen parkkipaikkaongelmilla, niihin on etsittävä muita keinoja. Mikäli säätiö kuitenkin haluaa rakentaa neliskulmaiseen vesilinnaan pysäköintitalon, on kulku sinne järjestettävä muulla tavoin, puistoon kajoamatta.

Lenininpuisto on niin pieni, että siitä ei voi viedä neliömetriäkään. Alueen puistot ovat tärkeitä laajemminkin kantakaupungin virkistysalueena. Alppipuiston reuna on jäämässä pisara-radan alle, joten ajatus myös Lenininpuiston tuhoamisesta on kohtuuton, ajoväyliä ja kulkureittejä sen kautta ei pidä hyväksyä missään olosuhteissa.

Helsingin Vasemmistoliiton
Kevätpiirikokous 31.3.2012
Kannanotto

Lisätiedot:

Sampo Villanen
Helsingin Vasemmistoliiton pj
040 528 3641

Haku

Vasemmistoliitto