Riikka Korpinurmi Helsingin Vasemmiston johtoon

marraskuu 24, 2012 | Kategoria: Järjestö, Kannanotot

HTY:n Naisosaston Riikka Korpinurmi, 33, on valittu Helsingin Vasemmiston uudeksi puheenjohtajaksi. Päättyvällä kaudella piirin varapuheenjohtajana toiminut Korpinurmi voitti äänestyksessä Ilpo Haajan, 54, selvästi äänin 73-30. Kaarelan Vasemmistoliittoa edustava Haaja valittiin kuitenkin piirin varapuheenjohtajaksi: toisen varapuheenjohtajan paikan vei Vasemmistolinkin Ilkka Levä, 44, Tuore puheenjohtaja nosti puheessaan suureksi haasteeksi saada vaalityön energia näkymään myös vaalien välillä ja nostatti aplodit toiselle vahvalle naiselle, liikenneministeri Merja Kyllöselle.

Väistyvä puheenjohtaja, neljä vuotta piiriä luotsannut Sampo Villanen totesi puheessaan Helsingin Vasemmiston edenneen viime vuosina siihen suuntaan, mitä hän ennen valituksi tulemistaan visioi. ”Jäsenmäärämme on tuplaantunut ja olemme nyt Vasemmiston suurin piiri. Tämä ei johdu vain Paavo Arhinmäestä, kuten usein luullaan, vaan siihen vaikuttavat esimerkiksi jatkuva kampanjointi, kahdesti vuodessa ilmestyvä oma Vasen-lehti ja radikaalit omat ideat, kuten perustulokokeilu Itä-Helsinkiin, maksuton joukkoliikenne ja kaupungin oma rakentamisyksikkö”, Villanen huomautti.

Piirikokous myös vahvisti toimintasuunnitelman ensi vuodelle, hyväksyi ylijäämäisen talousarvion ja valitsi 11-henkisen uuden piiritoimikunnan. Toimikuntaan valittiin Mia Haglund, Aino Halonen, Aaron Kallinen, Mikko Koikkalainen, Aura Kostiainen, Miikka Merikanto, Hanna Mithiku, Joonas Pulkkinen, Markku Saarinen, Sampo Villanen ja Riikka Yrttiaho. Varalle valittiin Panu Ahjos, Marjut Lumijärvi, Tarja Savolainen, Elina Vainikainen ja Markus Varjonen.

Piirikokous teki kaksi kannanottoa, joista toisessa vaaditaan kaupungille omaa rakennusyksikköä, toisessa translain uudistusta ja sterilisaatiopakon poistoa transihmisiltä.

 

Lisätietoja:

puheenjohtaja Riikka Korpinurmi, 040 703 6171.

 

Haku

Vasemmistoliitto