Henrik Nyholm: Herttoniemi-ponsia valtuustossa

toukokuu 17, 2013 | Kategoria: Liikenne, Ponnet, Rakentaminen, Valtuusto

henkkaValtuusto 15.5. oli jännittävä spektaakkeli: kamppailu Jätkäsaaren asemakaavaan hyväksytyn (kahden) 16-kerroksisen ja (yhden) 33-kerroksisen tornin välillä päättyi lopulta yhden äänen eroon – tasatilanteessa toinen kanta olisi voittanut, koska sitä puolsi valtuuston puheenjohtaja Mari Puoskari (vihr.). Lisää aiheesta Silvian blogauksessa.

Kuitenkin valtuustokokous oli muutakin kuin pelkästään Jätkäsaarta. Itselläni, syntyperäisenä herttoniemeläisenä ja alueen innokkaana aktiivina, oli esittää mielipiteitä kokouksessa esillä olevasta Herttoniemen Megahertsi-kompleksin asemakaavasta. Kaavaprosessin aikana alueen asukkailta oli noussut huoli niin metroaseman julkisten palveluiden riittämättömyydestä kuin rakentamisesta aiheutuvista liikenneongelmista. Itäväylän yli suunniteltu silta kun tulee rakennusaikanaan katkaisemaan osittain Itäväylän liikenteen.

Näiden havaintojen pohjalta tein kaksi pontta, josta ensimmäinen koski sillan rakentamista: työn aikana tulisi kaupungin varmistaa, ettei Länsi-Herttoniemen asuntoalueelle ohjautuisi lisää liikennettä. Mainitsin ponnessa tilapäisten hidasteiden olevan oiva tapa torjua läpiajoliikennettä. Jos reitti Länsi-Herttoniemen kautta ei ole nopein reitti rakennustyömaan ohi, säästymme nopeuspäissään ajavilta autoilijoilta ja alueen turvallisuus säilyy.

Toinen ponteni liittyi Herttoniemen metroaseman kehitykseen, josta nyt päätettiin Megahertsin kaavan osalta. Esitin toiveen, että selvitettäisiin mahdollisuus sijoittaa alueelle luvattu uimahalli Megahertsin välittömään yhteyteen, lähemmäksi metroasemaa ja joukkoliikenteen suurpistettä. Uimahallia on nyt suunniteltu Abraham Wetterin tielle ja aikaisempi päätös on puolittanut sille varatun tontin.

Ponnet harmillisesti eivät saaneet tarvittavaa kannatusta, mutta asiat nousivat esiin ja tämä oli vasta ensimmäinen kamppailu niistä. Työ jatkuu.

 

Haku

Vasemmistoliitto