Sirpa Puhakka: Helsingin tulee ottaa Syyrian pakolaisia

marraskuu 13, 2013 | Kategoria: Kysely, Valtuusto

sirpapuhakkaHelsingin kaupunginvaltuusto keskusteli kyselytunnilla (13.11.) Björn Månssonin (rkp) kysymyksestä Syyrian pakolaisten vastaanottamisesta Helsinkiin. Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen mukaan Helsinki käy keskusteluja kaupungin suhtautumisesta Syyriasta saapuviin kiintiöpakolaisiin.

Valtaosa puhuneista valtuutetuista kannatti kiintiöpakolaisten ottamista Helsinkiin. Vain perussuomalaiset olivat pakolaisten ottamista vastaan.

Omassa puheenvuorossani vetosin Pajuseen, että Helsinki, aiemmasta käytännöstä poiketen, vastaanottaisi pakolaisia. Vasemmistoliiton valtuustoryhmästä myös ryhmän puheenjohtaja Eija Loukoila ja valtuutettu Veronika Honkasalo puhuivat pakolaisten vastaanottamisen puolesta.

Suomeen tulee 500 syyrialaista kiintiöpakolaista. Nyt on tärkeää, että Helsinki on mukana talkoissa.  Helsinkiin ei ole otettu  aikaisemmin kiintiöpakolaisia. Tässä yhteydessä on syytä keskustella myös laajemmin Helsingin pakolaispolitiikasta sekä kotouttamisesta.

Kotouttamisessa on paljon korjaamisen varaa. Maahanmuuttaja on kantahelsinkiläistä useammin työttömänä. Helsingin strategiaan kirjattiin hyvät linjaukset. Ne tulee saada myös käytännöiksi.

Haku

Vasemmistoliitto