Vesa Korkkula: Liikuntavirasto lupasi korjata Lauttasaaren urheilupuiston minirampin ensi kesänä

marraskuu 14, 2013 | Kategoria: Liikunta, Nuoriso

vesakorkkulaSain syyskuussa huolestuneita yhteydenottoja lauttasaarelaisilta. Heidän toiveenaan oli saada Lauttasaaren urheilupuistossa oleva miniramppi kuntoon. Toive on varsin perusteltu, sillä rampin päällislevyt ovat olleet jo vuosia huonossa kunnossa.

Koska ramppi on liikuntaviraston vastuulla, otin yhteyttä virastoon ja tiedustelin, mitä asialle aiotaan tehdä. Onhan juuri tällä hetkellä puistossa menossa laajempi urheilupuiston peruskorjaus, jonka kustannukset ovat noin 1,5 miljoonaa euroa. Kyllä siitä varmaan liikenisi muutama tuhat euroa vanereiden uusimiseen.

Minulle vastattiin, että liikuntavirasto ei enää halua rakentaa skeittipaikkoja vanerista, joten betoni olisi ainoa materiaalivaihtoehto. No sehän käy, sillä betonista ei aiheudu huoltokuluja eikä siitä lähde meteliä lähelläkään samalla tavalla kuin vanerista. Myös valtaosa skeittaajista on sitä mieltä, että betoni on materiaalina paras mahdollinen noin niinkuin puhtaasti skeittauksen näkökulmasta. Ongelma on vain, että betonista skeittipaikan rakentaminen on jokseenkin kallista ainakin vaneriin verrattuna ja nyt ei tähän oltu liikuntaviraston taholta varauduttu, joten he aikoivat purkaa rampin! Rakennusmestari Rauno Pekonen liikuntavirastosta perusteli päätöstä mm. sillä, että ramppi sijaitsee lähellä Länsiväylää, joten skeittaajat altistuvat kovalle melulle! Jos kerran näin on, ei kai tästä voi vetää muuta johtopäätöstä kuin että skeittaajien korvat ovat fysiologisesti rakentuneet herkemmiksi melulle kuin esimerkiksi jalkapalloilijoiden ja tenniksen pelaajien, joiden kentät sijaitsevat myös Länsiväylän vieressä.

Joka tapauksessa asialle piti tehdä jotain.

Siispä järjestin liikuntalautakunnan puheenjohtaja Riku Aholan kanssa viime perjantaina nuorten vaikuttamistapahtuma RuutiExpon yhteyteen tapaamisen, jossa oli läsnä allekirjoittaneen lisäksi lauttasaarelaisia nuoria ja vanhempia sekä virkahenkilöitä rakennus- ja liikuntavirastosta.

Allekirjoittanut ja lauttasaarelaiset esittivät kriittisiä kysymyksiä virkahenkilöstölle ja lopulta liikuntaviraston Stefan Fröberg lupasi, että ensi kesänä ramppi korjataan! Haluan kiittää häntä, liikuntavirastoa ja kaikkia tähän projektiin osallistuneita lauttasaarelaisia. Ensi kesänä Urheilupuiston rampilla voi taas skeitata, skootata ja BMX-pyöräillä.

Lähde:

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/lauttasaari_ei_saakaan_skeittipaikkaa/

Haku

Vasemmistoliitto