Sami Muttilainen: Vuoden ensimmäisestä valtuustosta

tammikuu 19, 2014 | Kategoria: Kaupunkisuunnittelu, Ponnet, Rakentaminen, Valtuusto

samimuttilainenKuulumisia vuoden 2014 ensimmäisestä valtuustonkokouksesta: lista oli lyhyt joka piti kuitenkin sisällään kaksi bulimpaa kaavaa, Kaarelan ja Tapulin (Tapanilankylän). Jälkimmäisestä olisin voinut pitää mielelläni vaikka luennon 🙂

Ennen kokouksen alkua Vasureiden ryhmäkokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Veronika Honkasalo ja varapuheenjohtajiksi Eija Loukoila ja Sami “Frank” Muttilainen. Kiitän ryhmää luottamuksesta odottaen uutta vastuualuetta innolla ja mielenkiinnolla.

Tapulin (Tapanilankylän) kaava

Kaava mahdollistaa mm. 44 pientalon byggaamisen alueelle,  jalkapallohallin, tekojään sekä puiston liikuntapuiston ja leksun välille.

Kaavamuutos on tervetullut, mutta kaipasi hienosäätöä.

Hakasen Ygä teki palautusesityksen asiasta, jota luonnollisesti kannatin. Palautus hävisi 78-5-1 (palautuksen puolesta Hakanen, Muttilainen, Stranius, Ingervo, Koivulaakso, tyhjää Holopainen) muut siis kaavan hyväksymisen kannalla sellaisenaan.

Jätin kuitenkin kolme ponsiesitystä, jotka voittivat äänestyksen.

Vasurit, Svedut, Kristilliset, Keskusta, SKP (puolesta)
Demarit ja Vihreät (enemmistö puolesta) Kokkarit (tyhjää) ja Persut (enemmistö tyhjää)

1) Leksun kumpareiden/puiston säilyttäminen

(lähes ainoa “viheralue” alueella, joka on bygattu keskelle peltoa. Se on myös suunniteltu asukkaiden kanssa.)

2) Salontien jalkakäytävä, mikäli avataan autoliikenteelle.

3) Rintamasotilaantien jalkakäytävä jatketaan loppuun asti.

(mm. Hiidenkiven skolesta ja dösäpysäkeiltä liikuntapuistoon dallaavien skidien ja asukkaiden turvallisuus.) Muiden katujen turvallisuus kaavassa huomioitu.

Myös Veronika Honkasalon ponsi liittyen puiston suunnitteluun ja nuorten kuulemiseen asiassa voitettiin (about samalla kattauksella).

Otin puheenvuorossani esiin muun muassa seuraavia asioita:

-On hyvä, että alueelle saadaan lisää kämppiä. Toivon mukaan niitä on mahdollisuus ostaa perusduunarin, mutta olisin toivonut myös stadin vuokraluukkuja.

-Uusi kaava toivottavasti turvaa Tapulin hyvinvointipalvelut, kirjaston, terveyskeskuksen ja nuorisotalon jotka ovat olleet uhattuina, sekä tuo mukanaan uusia kivijalkayrittäjiä.

-Salotien tekojää mahdollistetaan kaavan myötä, muistutin kuulleeni siitä ensimmäisen kerran Maatullin ala-astella ja toivoin, että asiaan suhtaudutaan tällä kertaa vakavammin.

-Maauimala, en elättele näillä talouslukemilla “huomiselle”, mutta esim. 20 -luvulle. Sen byggaaminen alueelle pitäisi kuitenkin mahdollistaa. Pirkkolaan ollaan hahmottelemassa seuraavaa uimalaa. Se ei ole suinkaan huono asia, mutta läntistä aluetta palvelevat jo nyt paremmin sijaintinsa vuoksi Kumpiksen ja Stadikan uimalat kuin Koillis-helsingin asukkaita. (Aloitteeni maauimalasta on paraikaa käsiteltävänä stadin rattaissa.)

Haku

Vasemmistoliitto