Vesa Korkkula: Wammaparkin tulevaisuus on vihdoin turvattu!

toukokuu 24, 2016 | Kategoria: Aloitteet, Kaupunkisuunnittelu, Kulttuuri, Liikunta, Nuoriso, Tekninen/yleiset työt/kiinteistö


vesapieni
Wammaparkin tulevaisuus on vihdoin ja viimein turvattu!

Yleisten töiden lautakunta on juuri päättyneessä kokouksessaan hyväksynyt leikkipuisto Brahen puistosuunnitelman. Puiston rakentamisurakka alkaa pian, mahdollisesti jo kesäkuussa.

Brahenkentän pohjoispäädyssä sijaitseva Wammaparkkina tunnettu skeittialue on toiminut rullalautailijoiden harrastuspaikkana jo 1980-luvun lopulta lähtien, mutta sillä ei ole koskaan ollut virallista skeittipuiston asemaa. Syksyyn 2009 asti alueella oli rullalautailijoiden kolehtivaroin kustantamia ja talkoovoimin rakentamia pieniä skeitattavia betonirakennelmia, jotka kaupungin rakentamispalvelu Stara tuhosi. Tarkkaa syytä tapahtuneelle ei ole vielä tähänkään päivään mennessä saatu selville.

Päästyäni edellisissä kuntavaaleissa varavaltuutetuksi jätin 15.2.2013 kaupunginvaltuuston kokouksessa Wammaparkin aseman vakinaistamista ehdottavan aloitteen ja keräsin sille allekirjoituksia. Pitkän ja hankalan prosessin ja useiden eri käsittelyvaiheiden jälkeen aloitteeni toteutuu! Arkkitehti Janne Saario on suunnitellut uuden Wammaparkin, eli laatu on taattu, ja tämän tekstin loppuun linkatusta kuvasta näkee kokonaisuuden. Skeittialue pienenee hieman nykyisestä ja siirtyy kohti kahluuallasta.

Skeittialueen uudistamisen lisäksi puistoon tulee avoimia, kumpuilevia nurmipintoja; tekonurmikenttä, joka jäädytetään talvisin; polkuautoreitti, joka on tarkoitettu myös kuntopoluksi varttuneelle väestölle sekä leikkialueita. Lisäksi kahluuallas kunnostetaan ja alueelle istutetaan monilajinen puusto, koska kuumina kesäpäivinä puisto on hyvin paahteinen.

Koko urakka valmistuu vuoden 2017 aikana.

Myös Eläintarhan skeittipuistossa olosuhteet kohenevat: Otin yhteyttä liikuntavirastoon ja ehdotin, että valaistusta pidennettäisiin tunnilla klo 23.30 asti. Viraston työntekijät olivat erittäin ystävällisiä ja kytkivät skeittipuiston valaistuksen katuvaloihin, eli tästä eteenpäin Eläintarhan skeittipuistossa voi skeitata vaikka läpi yön!

Lisätietoa Wammaparkin ja puistoalueen tulevaisuudesta:

http://www.hel.fi/static/public/hela/Yleisten_toiden_lautakunta/Suomi/Esitys/2016/HKR_2016-05-24_Ytlk_19_El/DD99E81B-263E-4D03-B0AD-E5351D1556FC/Leikkipuisto_Brahe_puistosuunnitelman_hyvaksyminen.pdf

http://www.hel.fi/static/public/hela/Yleisten_toiden_lautakunta/Suomi/Esitys/2016/HKR_2016-05-24_Ytlk_19_El/415276C1-ECF6-4BEA-8B1D-D46610A2950B/Liite.pdf

Wamma rajattu 24_5_2016

Suunnitelma Wammaparkista.

Haku

Vasemmistoliitto