Vesa Korkkula: Luovutaan keskustatunnelivarauksesta

toukokuu 25, 2016 | Kategoria: Aloitteet, Kaupunkisuunnittelu, Liikenne

vesapieniHelsingin kaupungin taloutta rasittaa nykyiseen ja tulevaan yleiskaavaehdotukseen merkattu varaus keskustan alittavasta autotunnelista. Mikäli se päätettäisiin rakentaa, olisivat kustannukset tähtitieteellisen suuret.

Tarkkaa ajanmukaista laskelmaa kustannuksista ei ole saatavilla, mutta edellisten laskelmien mukaan kustannukset ylittäisivät yli 500 miljoonaa. Helsingillä on edessään tulevaisuudessa useita satoja miljoonia maksavia infrastruktuurihankkeita, jotka ovat huomattavasti tärkeämpiä kuin kaavoissa edelleen kummitteleva keskustatunneli.

Ongelman ydin on seuraava. Vaikka keskustatunnelia ei koskaan rakennettaisi, maksaa pelkkä sen toteutumisen mahdollisuus, eli varaus, yleiskaavassa valtavasti. Esimerkiksi keskustakirjastohankkeen asemakaavan edellyttämä keskustatunneliin varautuminen toi kaupungille 2 000 000 euron ylimääräisen kustannuksen.

Jotta Helsingissä satsattaisiin oikeasti tärkeisiin asioihin, tein kaupunginvaltuustossa seuraavan aloitteen, jolle sain monta allekirjoitusta:

Me allekirjoittaneet esitämme, että keskustatunnelia koskevasta varauksesta luovutaan ja näin säästetään kaupungin varoja.

 

Haku

Vasemmistoliitto