Vesa Korkkula: Tyttöjen talon tulevaisuus on turvattu!

toukokuu 26, 2016 | Kategoria: Budjetti, Nuoriso

vesapieniTämänkertaisessa nuorisolautakunnan kokouksessa käsiteltiin monta tärkeätä asiaa.

Ensin meille kerrottiin kaupungin saamasta 2,27 miljoonan euron suuruisesta lahjoituksesta. Tämä Me-säätiöltä saatu lahjoitus on tarkoitettu maahanmuuttajatyöhön ja nuorisoasiainkeskus vastaa sen koordinoinnista. Suunnitelmat kuulostivat hienoilta. Kun tuloksia saadaan, kirjoitan niistä.

Toinen tärkeä asia oli nuorisoasiainkeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2017. Tässä kohdin ongelmana oli se, että nuorisotyöntekijöiden palkat oli raamiin pääsemiksi alibudjetoitu 492 000 euron verran. Suomeksi sanottuna täysistä palkkamenoista oli leikattu 492 000 euroa. Lisäksi nuorisotalojen vuokrakulut kasvavat merkittävästi ja moni muukin menoerä tuo lisää kustannuksia. Kasvavassa kaupungissa tämä kokonaisuus muodostaa ongelman.

Tämän johdosta tein ehdotuksen, että nuorisoasiainkeskuksen määrärahoja kasvatettaisiin 827 000 eurolla. Taustahuomioksi kerrottakoon, että mielestäni kaupungissa joka kasvaa ja jonka tilikauden tulos on vuodesta toiseen voitollinen (vuonna 2015 tilikauden tulos oli 18,6 miljoonaa euroa ja kaupungin tuloslaskelmasta ilmenevä tilikauden ylijäämä 28,8 miljoonaa euroa). Ehdotukseni hävisi täpärästi äänestyksessä äänin 3-4.

Pitkin kevättä lautakunnassa on käsitelty Tyttöjen talon tulevaisuutta, sillä Tyttöjen talo joutuu poistumaan nykyisistä tiloista. Tyttöjen talo tekee tärkeätä sukupuolisensitiivistä työtä. Aluksi tilanne näytti huonolta kaikkien kannalta, mutta nyt Tyttöjen talolle on löytynyt uudet tilat osoitteesta Hämeentie 13. Tyttöjen talon toiminta jatkuu syksynä uusissa remontoiduissa tiloissa erinomaisten kulkuyhteyksien varrella.

Haku

Vasemmistoliitto