Sami “Frank” Muttilainen: Aloite pyöräilijöiden ajolinjojen merkitsemisestä Elielinaukiolla

syyskuu 28, 2016 | Kategoria: Aloitteet, Liikenne, Tekninen/yleiset työt/kiinteistö, Valtuusto

frankpieni

Tämä Frankin jättämä aloite on Aura Kostiaisen ideoima. 

Elielinaukio on yksi vilkkaimmista paikoista Helsingissä. Elielinaukiolle johtaa useasta suunnasta pyörätiet, jotka katkeavat torialueeseen. Järjestely on sekava ja aiheuttaa jatkuvia vaaratilanteita ja törmäämisiä pyöräilijöiden, torikojujen pitäjien ja jalankulkijoiden välille. Merkintöjen puuttuessa ei ole selvää, miten alueella kuuluu liikkua. Sanomatalolta ja Mannerheimintien suunnasta tulevat pyörätiet katkeavat torialueeseen ja katkoksen jälkeen jatkuvat Asema-aukion suuntaisesti.

Me allekirjoittaneet ehdotamme pyöräteiden jatkamista sekä kokonaisuuden selkeyttämistä koko Elielinaukion osalta ja suojateiden merkitsemistä jalankulkijoita varten. Mikäli merkitsemistä ei haluta tehdä, koska kyseessä on torialue, on huomioitavaa, että tämä ei ole estänyt pyöräteiden merkitsemistä myöskään Hakaniementorille. Järjestely voitaisiin toteuttaa erittäin kevyillä toimenpiteillä, kuten maalauksin.

Haku

Vasemmistoliitto