Vesa Korkkula: Laajasalon oppilaaksiottoalue ja taidepainotus Vuosaaressa

lokakuu 25, 2016 | Kategoria: Lapset, Nuoriso, Opetus

vesapieniTällä kertaa opetuslautakunnan kokouksessa keskustelua herättivät Laajasalon ja Santahaminan alueen oppilaaksiottoaluiden muutokset ja Vuosaaren alueen koulujen soveltuvuuskoepainotettu opetus.

Laajasalolaiset vanhemmat olivat lähettäneet opetuslautakunnan jäsenille hyvin argumentoituja viestejä uusien ehdotettujen oppilaaksiottoaluiden ongelmista. Avasin kokouksessa vanhempien viestien pohjalta keskustelun ja sen päätteeksi päädyimme palauttamaan asian valmisteluun.

Kokouksen loppupuolella Kokoomus esitti, että Puistopolun peruskoulussa luokka-asteilla 3-9 taideilmaisun soveltuvuuskoepainotus vaihdetaan musiikkiin. Koska pidin musiikkia kokonaisvaltaisempaa taideilmaisua parempana vaihtoehtona, en kannattanut tätä muutosesitystä. Asiasta tuli äänestys ja yllättäen kannattamani näkemys hävisi niukasti äänestyksessä.

Lautakunnan kokouksen jälkeen opetuslautakunnan jäsenet oli kutsuttu Helsingin opettajien ammattiyhdistyksen seminaariin. Kaksi lautakunnan jäsentä osalllistui kanssani seminaariin, jossa keskustelimme pitkään Helsingin kaupungin peruskoulujen lukioiden sekä yksityisten sopimuskoulujen opettajien sekä rehtorien kanssa. On todella hyvä, että tällaisia tilaisuuksia järjestetään.

Kovin suuria ja merkittäviä asioita ei siis tapahtunut, mutta kokouksen ja seminaarin tunnelma oli mielenkiintoinen. Tämä liittynee keskiviikon kaupunginvaltuuston yleiskaavakäsittelyyn, poliittisten ryhmien välisiin budjettineuvotteluihin, valtakunnan politiikkaan ja ylipäätään maailman tilaan. Koska en keksinyt nyt mitään tämän kummallisempaa kirjoitettavaa, siteeraan loppuun Nietzscheä hänen teoksestaan Hyvän ja pahan tuolla puolen. Tämä aforismi on hyvä pitää mielessä poliittisissa väännöissä.

“Joka taistelee hirmuja vastaan, katsokoon, ettei hän itse muutu siinä hirmuksi. Ja kun katsot kauan kuiluun, katselee myös kuilu sinuun.”

Haku

Vasemmistoliitto