Anna Vuorjoki: Aloite sukupuolineutraalien wc-tilojen järjestämiseksi kaupungin toimipisteisiin

marraskuu 17, 2016 | Kategoria: Aloitteet, Tekninen/yleiset työt/kiinteistö, Valtuusto

Anna VuorjokiPerinteisesti wc-tilat on Suomessa sukupuolitettu erikseen naisille ja miehille. Tämä näkyy myös useissa kaupungin toimipisteissä kuten sairaaloissa, kouluissa, liikuntapaikoissa, kirjastoissa ja sosiaali- ja terveyspalvelupisteissä.

Tällainen käytäntö on syrjivä niille, jotka eivät sukupuolitu yksiselitteisesti naisiksi tai miehiksi. Esimerkiksi transsukupuoliselle tai muunsukupuoliselle henkilölle ei välttämättä löydy wc:tä, joka vastaisi hänen sukupuoltaan. Tämä voi rajoittaa hänen liikkumistaan julkisissa tiloissa. Jotkut ovat pakotettuja käyttämään wc:tä, joka ei vastaa heidän sukupuoltaan.

Me allekirjoittaneet valtuutetut vaadimmekin, että selvitetään mahdollisuutta järjestää vähintään yksi sukupuolineutraali asiakas-wc kaikkiin kaupungin palvelu- ja toimipisteisiin.

Haku

Vasemmistoliitto