Sirkku Ingervo: Valtuustoaloite agilitykenttien ja koiraharrastusalueiden saamiseksi

maaliskuu 6, 2017 | Kategoria: Aloitteet, Kaupunkisuunnittelu, Tekninen/yleiset työt/kiinteistö

Agility eli koirien esterataharrastus on yksi huiman suosion saanut koiraharrastemuoto, johon mukaan pääseminen on vaikeaa eikä aina edes vuosien jonotuksen jälkeen alkeiskursseille mahdu mukaan pääkaupunkiseudun harjoittelukenttien vähäisyyden vuoksi.

Monien koirapuistojen yhteyteen/läheisyydessä voisi olla agilityyn/koirankoulutukseen varattu erillinen alue, jonka tulisi olla riittävän tasainen ja vähintään 40x60m2. Tällaista aluetta voisi käyttää ohjattuun agility- , tottelevaisuus- ja rallytokokoulutusharjoitteluun. Kilpailutoimintaa varten tarvitaan isompi kenttä. Lajikilpailuihin voisi osallistua myös muissakin paikoissa, mutta ei ilman perusharjoittelumahdollisuutta.

On tärkeää, että koiraharrastuskentät ovat hyvien joukkoliikenneyhteyksien vieressä. Moni harrastaja on alaikäinen tai autoton.

Myös Herttoniemessä sijainnut toimiva hyvä agilitykenttä on jäämässä rakentamisen alle. On kiire saada sillekin korvaava kenttä hyvien joukkoliikenneyhteyksien vierestä.

Koirien määrä on lisääntymässä Helsingissä ja on kaikkien etu, että koiranomistajat myös kouluttavat koiriaan ja harrastavat koiriensa kanssa. Koirien määrä on kasvussa ja on tärkeää, että kaupunkiympäristössä koirien koulutuksesta ja koulutuspaikoista huolehditaan. Tottelevaiset koirat ovat kaikkien etu.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että

1. helsinkiläisten lisääntyvän agility-harrastuksen mahdollistamiseksi osoitetaan uusia agility- ja koiraharrastusalueita eri puolille Helsinkiä hyvien joukkoliikenneyhteyksien vierestä..

2. Herttoniemessä olleelle agilitykentälle etsitään kiireesti toimiva uusi paikka yhteistyössä agilityn harrastajien kanssa.

3. Esitämme myös, että samalla kartoitetaan koirapuistojen yhteydessä olevia pieniäkin joutomaa-alueita, jotka sopisivat koirien koulutus ja agility-harjoittelukentiksi eri puolella kaupunkia.

Haku

Vasemmistoliitto