Vesa Korkkula: Suvilahden skeittipuiston virallistaminen

maaliskuu 15, 2017 | Kategoria: Aloitteet, Kaupunkisuunnittelu, Kulttuuri, Liikunta, Nuoriso, Valtuusto

Tein tänään kaupunginvaltuustossa aloitteen Suvilahden skeittipuiston puolesta. Aloitteeni allekirjoitti yli 30 kaupunginvaltuutettua!

****

Suvilahdesta on 2000-luvulla muodostunut elävä ja moninainen kaupunkikulttuurin keskus. Alueella on monenlaista liiketoimintaa ja etenkin festivaalialueena Suvilahti on tärkeä.

Osana Suvilahden aluetta on rullalautailijoiden ja Suomen Rullalauta-liitto ry:n talkootyönä rakentama (DIY) betoninen skeittipuisto, joka on saanut osakseen runsaasti kansainvälistä huomiota. Aluetta on myös hyödynnetty osana alueella järjestettäviä festivaaleja. Lisäksi rullalautailun suosio on ollut jo pitkään kasvussa ja lajissa kilpaillaan Tokion vuoden 2020 olympialaisissa.

Suvilahden skeittipuiston asema ei kuitenkaan ole turvattu. Alueelle saatetaan kaavoittaa jotain muuta.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Suvilahden nykyinen skeittipuisto saa virallisen aseman skeittipuistona osana seuraavaa Helsingin kaupungin skeittiohjelmaa ja että alueen kaavoituksessa huomioidaan nykyinen skeittipuisto siten, että puistoa ei tuhota.

Haku

Vasemmistoliitto