Vesa Korkkula: Suvilahden skeittipuiston virallistaminen

maaliskuu 15, 2017 | Kategoria: Aloitteet, Kaupunkisuunnittelu, Kulttuuri, Liikunta, Nuoriso, Valtuusto

Tein tänään kaupunginvaltuustossa aloitteen Suvilahden skeittipuiston puolesta. Aloitteeni allekirjoitti yli 30 kaupunginvaltuutettua!

****

Suvilahdesta on 2000-luvulla muodostunut elävä ja moninainen kaupunkikulttuurin keskus. Alueella on monenlaista liiketoimintaa ja etenkin festivaalialueena Suvilahti on tärkeä.

Osana Suvilahden aluetta on rullalautailijoiden ja Suomen Rullalauta-liitto ry:n talkootyönä rakentama (DIY) betoninen skeittipuisto, joka on saanut osakseen runsaasti kansainvälistä huomiota. Aluetta on myös hyödynnetty osana alueella järjestettäviä festivaaleja. Lisäksi rullalautailun suosio on ollut jo pitkään kasvussa ja lajissa kilpaillaan Tokion vuoden 2020 olympialaisissa.

Suvilahden skeittipuiston asema ei kuitenkaan ole turvattu. Alueelle saatetaan kaavoittaa jotain muuta.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Suvilahden nykyinen skeittipuisto saa virallisen aseman skeittipuistona osana seuraavaa Helsingin kaupungin skeittiohjelmaa ja että alueen kaavoituksessa huomioidaan nykyinen skeittipuisto siten, että puistoa ei tuhota.

4 kommenttia aiheesta Vesa Korkkula: Suvilahden skeittipuiston virallistaminen

Jesse Hukka
15.03.2017

Suvilahti DIY for life

Firat altin
15.03.2017

Se ois hyvä se diy jos sitä ei hajottais

Toni
16.03.2017

Täydet pisteet Vesa!

Eetu M
17.03.2017

Hienoa että pidetään uniikin ja upean skeittiparkin puolia. Täysi kunnia parkin puuhamiehille ja rakentajille. Itse olen sitä mieltä että tämän betoniveistoksen kansainvälinen huomio on ihan olennainen asia skeittiparkin asemaa mietittäessä. Olenhan itsekin valinnut euroopasta tietyn maan matkakohteeksi ihan pelkästään yhden tai useamman ainutlaatuisen skeittipuiston vuoksi ja kuluttanut siellä sitten sitä arvokasta turistirahaa.

Haku

Vasemmistoliitto