Anna Vuorjoki: Aloite pikamatkojen lisäämiseksi vaikeavammaisten kuljetuksissa

maaliskuu 29, 2017 | Kategoria: Yleinen

Vammaisten palveluiden tarkoitus on, että vammaiset voivat elää yhdenvertaisina yhteiskunnan jäseninä. Vammaisilla pitää olla mahdollisuus osallistua yhteiskunnassa ja toimia samoissa rooleissa kuin vammattomillakin.

Kuljetuspalvelut tekevät mahdolliseksi liikkumisen esimerkiksi töihin, harrastuksiin ja asioille silloin, kun julkisen liikenteen käyttäminen ei onnistu. Kuljetuspalveluiden ongelmana ovat kuitenkin pitkät odotus- ja tilausajat, jotka hankaloittavat joustavaa liikkumista. Ne saattavat vaikeuttaa osallistumista esimerkiksi järjestötoimintaan tai työtehtävien hoitamista.

Tällä hetkellä kuljetuspalvelujen asiakkaalla on mahdollisuus kuukauden aikana kahteen niin sanottuun pikamatkaan, jolloin kuljetus saapuu 15 minuutin sisällä tilauksesta. Tämä ei ole monille vaikeavammaisille riittävä määrä.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämmekin, että selvitetään mahdollisuutta lisätä pikamatkojen määrää esimerkiksi kuuteen matkaan kuukaudessa.

Haku

Vasemmistoliitto